Wase Streekbierenkroegentocht 2016

19-10-2016 19:54

Tot zaterdag ?

Quote uit Het Nieuwsblad :

"Zes ‘karaktercafés’ en zes brouwers stellen even veel streekbieren voor tijdens de StreekbierenProeventocht. Bieren en hapjes worden op elkaar afgestemd, vandaar de opvallende naamsverandering.

Ruim 120 deelnemers pendelden vorig jaar tussen de deelnemende cafés tijdens de eerste editie van de Sint-Niklase Streekbierenkroegentocht. De lat ligt deze keer op alle vlakken een stuk hoger, met nog meer de nadruk op plaatselijke troeven. In zes cafés stellen zes brouwers telkens een eigen bier voor.

“Het is fijn dat we als plaatselijke brouwers de kans krijgen om ons bier voor te stellen in de cafés. Maar we combineren het ook met eten want foodpairing is in. Daarom zorgt een professionele kok voor gepaste hapjes bij elk bier en dat is een verrijking”, kondigt de Sinaaise brouwer Geert Vertenten aan.

Het evenement heet nu StreekbierenProeventocht omdat die meer de lading dekt.

Eetcafé Europa combineert de tripel Ysengrin met een pittig brasvar-worstje met mangodip. Gelakt buikspek met zalf van zoete aardappel vergezeld de donkere Kaffee in Bubbels & Wine. De blonde Waaslander is voor kasteel Walburg een ideale gezel voor een witloofsoepje met koriander, mosseltjes en spek. De Koddestamper gaat erin met beenhammousse op whiskey-hout gerookte eend bij't Stamcaféken. Een crème van Comté-kaas met krokante bloemkool past bij het amberblonde Noorderbierke in Cipierskelder. In Het Elfde Genot vult een lamsballetje met chorizosaus de blonde Schapenkop aan.

De StreekbierenProeventocht vindt plaats op zaterdag 22 oktober vanaf 14 uur.

Meer info via Facebookpagina ‘Streek-bierproeventocht Sint-Niklaas 2016’."