Special Blond Sint-Jacobsnoten

Ingredienten voor 4 personen:

  • 12 sint jacobsnoten
  • Sap van 2 geperste appelsienen
  • 2 sjalotjes
  • 1 glas water
  • 1 citroen
  • ½ bosje peterselie (versnipperd)
  • zout & versgemalen peper
  • 1 kleine butternut pompoen
  • 1 cm verse gember, fijngesneden
  • 2 flesjes Koddestamper Special Blond


Bereiding :

 

  1. Snij de pompoen door en haal het vruchtvlees eruit. doe die in kleine stukjes . Schil de pompoen en snijd deze in kleine stukken. Smoor de pompoen met sinaasappelsap en gember met de deksel op de pan gaar
  2. Sjalot pellen en versnipperen. Doe ze ook in een kookpot. Giet het bier en het water erbij
  3. Bestrooi met een beetje zout en breng aan de kook.
  4. Zet het vuur lager en laat 15 minuten net onder het kookpunt pruttelen.
  5. Leg de sint-jacobsnoten 5 minuten in de bouillon. Haal ze eruit met een schuimspaan, leg ze weer in het bord en dek af met een vel aluminiumpapier om ze warm te houden. Je kan ze eventueel net voor opdienen nog eventjes vlug op een hete grill leggen (paar seconden iedere kant)
  6. Draai het vuur van de kookpot hoger en laat die inkoken. Filter door een zeef en doe het kookvocht in een pot samen met de gesmoorde / gegaarde pompoenstukjes. Doe er drie vierde van de peterselie bij. Mix alles tot een mooie homogene coulis. Proef en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  7. Dien de sint-jacobsnoten op, samen met de pompoencoulis en strooi er desgevallend nog wat verse peterselie over.