Roodfruit Huiskriek en Sorbet

Ingredi├źnten voor 4 personen

  • 2,5 dl Koddekriek / Kriekestamper (of andere zure kriek)
  • 120 g rietsuiker
  • 200 g aardbeien
  • 200 g kersen
  • 200 g blauwe bessen
  • 200 g frambozen
  • 40 g boter
  • 4-tal zeemeermin speculaaskoekjes (verkrijgbaar bij Choc 'n Sweets te Waasmunster)
  • Koddestamper Sorbet (verkrijgbaar in de Carrefour te Waasmunster)

 

Bereiding
Spoel het fruit af en verdeel het over een viertal zilverpapierpakjes / bakjes.
Strooi de rietsuiker erover en overgiet met het kriekenbier.
Doe er nog een klein klontje boter en sluit d epakketjes
Laat alles en viertal minuten garen op de BBQ tot de boter gesmolten is en het sap begint te pruttelen.
Giet het fruit in een diep bord, werk af met wat verkruimelde zeemeermin speculaaskoekjes.
Serveer met een bolletje Koddestamper sorbet.